sábado, 31 de marzo de 2012

PROPOSTA DE PARKINGS DE BICIS A VILA-REAL

Ver APARCAMENTS BICI A VILA-REAL en un mapa más grande

Fa un temps varem començar este projecte, per conèixer la realitat a la nostra ciutat. Cal dir que on deixar un vehicle es clau, per la seua mobilitat. Es mes, segons les dades que venim arreplegant en la nostra enquesta, es el factor mes important per mes del 25% de les persones. Les conclusions que podem traure son:

- Hem trobat 17 en tot el terme, una quantitat molt baixa.

- La majoria son febles i dificulten l'us de sistemes anti robatori de seguretat.

- No deixen recolzar la bici (enganxen de forma inestable la roda)

- Molts es troben deteriorats, pels cotxes, el que implicaria una protecció mes efectiva, per evitar invasió dels cotxes.






Al mapa podeu vore els parkings actuals (punts blaus) i en cada lloc la foto que hem fet , per facilitar la seua localització física i vore el estat.

Per altra banda hem demanat la col.laboraciò de la gent, per tal de donar idees de llocs per estacionar bicis. En este sentit hem rebut mes de 50 missatges per mail i facebook, i el  mapa ha tingut mes de 3.000 visites. El resultat ha estat la proposta de 28 nous parkings (punts blaus) que hem presentat de forma formal a la regidoria deMedi Ambient.

Cas a banda son els centres educatius de Vila-real (punts grocs) on pensem que es tasca del Ajuntament vore si a cada centre hi han llocs per aparcar bicis al interior. Cal dir que guardar les bicis dins es la millor sol.lucio per evitar robatoris durant tota la jornada escolar. Nosaltres no hem tingut resposta de molts centres ni accés.

Este  mapa no es un projecte tancat sinó viu, obert a noves propostes i millores. Per donar info de novetats i modificacions. Es per allò que anirem actualitzant-lo, i aconsellem consultar-lo si no saps on deixar la bici en un lloc de Vila-real. També podràs ubicar les bases del Bicivila´t.

Cas a banda serien els centres privats. Comerços, centres comercials, productius, lúdics, i de qualsevol àmbit ,que faciliten L'estacionament de bicis per als seus clients i treballadors. Donat que entenem que han de finançar-los la iniciativa privada, demanem a la regidoria una tasca de promoció i facilitar (permisos)  la construcció privada de parkings de bicis.

Tambe insistir en el model  de parking de bicis que desde Vila-real en bici sempre hem demanat. En forma de U invertida. A Vila-real no mes ho trobarem a l´estació.

FOTOS


Agraim la tasca de la molta gent que ha participat i aci podeu llegir l´instancia que hem presentat a la Regidoria de Medi Ambient esta setmana

No hay comentarios:

Publicar un comentario